reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Słupsk
16.6°C
wschód słońca: 04:15
zachód słońca: 21:26
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Słupsku

kiedy
2025-06-08 19:00
miejsce
Pałac w Damnicy, Damnica, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-10 19:00
miejsce
Polska Filharmonia "Sinfonia...
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-14 18:00
miejsce
Polska Filharmonia "Sinfonia...
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-15 17:00
miejsce
Polska Filharmonia "Sinfonia...
wstęp biletowany